Ekonomi

BNP Paribas Cardif, BPU Fonu ile BEFAS’ta birinci sırada yer aldı

BNP Paribas Cardif, Bireysel Emeklilik Fonu Ticaret Platformu’nda (BEFAS) işlem gören BPU Fon ve Kamu Dış Borçlanma Araçları fonları arasında, yılbaşından 3 Ekim’e kadar olan son 6 aylık getiri ve getiride ilk sırada yer aldı.

BNP Paribas Cardif’ten yapılan açıklamaya göre, BES fonlarının yönetimini Portföy Yönetimi segmentinde uzman ve yenilikçi bir şirket olan TEB Portföy Yönetimi aracılığıyla katılımcılarına sunan BNP Paribas Cardif, fonlarının yönetimini yakından takip ediyor, düzenli olarak katılımcılarının fon getirileri hakkında bilgi verir ve yatırımcılarını korur.

BPU fonunun yatırım stratejisi, Hazine Müsteşarlığı’nın uluslararası piyasalarda ihraç ettiği ABD doları cinsinden eurobond’lar başta olmak üzere, döviz cinsinden kamu ve özel sektör tahvillerinin yer aldığı bir portföyden oluşmaktadır.

Açıklamada görüşlerine yer verilen BNP Paribas Cardif Türkiye Genel Müdürü Cemal Kişmir, BPU fonu ve BES katılımcılarının yatırımlarında değer kazandığını belirterek şunları ekledi:

“BPU fonumuz, yaptığı Eurobond yatırımlarından döviz cinsinden getiri elde etmek ve düzenli ve sürekli bir gelir akışı oluşturmak amacıyla oluşturulmuştur. Bu fon, yatırımcılarına dönem başından itibaren getiri açısından TL bazında brüt bir yüzde sağlayacaktır. 2023 yılından 3 Ekim’e kadar BEFAS’ta işlem gören Kamu Dış Borçlanma Araçları fonları arasında yüzde 55’lik kazançla ilk sırada yer aldı.”

bayindir-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu